img

Instagram logosunun evrimi ve tarihi

Fotoğrafçılığa nasıl aşık olduğunuzu hatırlıyor musunuz? Uzun zaman önce, çocukluğumuzda vurulduk ve sarsılması gereken küçük bir beyaz kart verildi. Ve sonra, aniden, bir dakika içinde kartta bir resim belirmeye başladı! Şimdi o harika ve tatlı anları hatırlıyorsunuz. Tamamen amatör ama sıcacık polaroid fotoğraflar. Onu neyle değiştirdik? Milyonların kalbine ve zihnine sahip olan geniş bir Instagram hizmetidir. Tüm fotoğraflarınız eskisi kadar güzel, rahat ve ev destekli. Basitçe çevrimiçine taşındılar.

Instagram logosu nedir 2010

Sadece işleyiş ilkeleri değil (herkes için küçük amatör fotoğraflar), aynı zamanda bizi bu derneklere döndüren kare bir formattır. Artık bir logo olarak bu kamera simgesinin sadece bir tesadüf olmadığını biliyorsunuz. Bir akıllı telefon kamerasının tamamen farklı göründüğü söylenebilir, ancak asıl mesele polaroid retro kameranın tatlı anıları ve insanların duygularını uyandırmasıdır. Dahası, hizmet yalnızca kişinin fotoğraflarını yayınlamasına değil, aynı zamanda fotoğrafların eski görünmesini sağlayan şeffaf filtreler kullanmasına da izin verdi.

2010

Hizmet 2010 yılında ortaya çıktı ve ilk 5 yıllık Instagram logosu hiç değişmedi. Instagram logo yazı tipi, sadece logonun tamamı retro tarzda tasarlanmıştır. Zaman geçtikçe, hizmet giderek daha ünlü hale geldi ve yeni işlevler geliştirdi, bu nedenle şirket nihayet markasının görünümünü değiştirmeye karar verdi. Bir brifing başlattılar ve kendilerine en çarpıcı eski Instagram logosu ayrıntılarının ne olduğunu sordular. Bunlar bir lens, bir gökkuşağı ve bir vizördü. Ve böylece, tüm bu unsurlar yeni bir vektör marka logosunun parçası haline geldi.

2011

Ön tarafa gökkuşağı verilmiş, temel bir logo rengi, lens ve vizör stilize edilmiş çizgilere dönüşmüştür. Logo uyumlu ve dengeli olmaya devam etti, böylece her zamankinden daha şık ve güncel hale geldi. Bu gerçek, tasarımcıların yüksek mesleki becerilerinden başka hiçbir şeye işaret etmez. Instagram logosunu tasarlayan bir sanatçı, başarılı bir logo oluşturmak için işinizi sevmenin gerektiğini söyledi. Eserlerinin en iyilerini arkadaşları ve akrabaları için ücretsiz olarak yarattı.

Gerçekte, bir başka neden sadece profesyonellik ve sanatseverlik değil, aynı zamanda ilgi alanında da yatmaktadır. Instagram’ı geliştiren insanlar moda eğilimlerinin sınırında. Günlük olarak modern kitle kültürünü yaratan her şeyle etkileşim ve bir dereceye kadar kendi eğilimlerini yaratırlar. Instagram kullanıcıları online olarak ortalama 21 dakika harcadıkça ve her gün 3,5 milyar beğeni basıldıkça sundukları bu tasarım modaya uygun ve modaya uygun hale geliyor.

Instagram logosu geçmişi 2016

Her değişikliğin kullanıcı sayısı göz önüne alınarak dikkatlice yapılması gerektiğinden Instagram logosu geçmişine ulaşılamamaktadır. Dijital çevrimiçi teknoloji şirketlerinin avantajları, dezavantajları olabilir. En sevdiğiniz uygulama logonuz hemen dikkatinizi çekecek ve daha fazlasını öğrenmek isteyeceksiniz. Ayrıca, daha net ve temiz tasarıma yönelik değişiklikler, genellikle bu tür şirketlerin başarısına büyük katkıda bulunur. Bir simge ne kadar basit ve dostça görünürse, o kadar çok kullanıcı onu tıklayacaktır. Ve her tıklama bugünlerde kazanç sağlıyor. Bu nedenle Instagram gibi bir hizmet için logo geliştirirken logo netliğinin net ve elverişli işlevsellik anlamına geldiğini unutmamak önemlidir.