img

İnstagram mavi tik ne işe yarar

İnstagram üzerinden para kazanmaya başlamayla birlikte ortaya çıkan kavramlardan birisi de hesap onaylama kavramı olmuştur. Para kazanma yoluna göre takipçilerinin güvenlerini isteyen kişiler ya da kurumlarca gerçekleştirilen faaliyetlerden birisi olan İnstagram mavi tikinin ne olduğu ve nasıl alındığı ile bilgiler bu yazı içerisinde verilmektedir.

İnstagram mavi tik ne işe yarar, nasıl alınır

İnstagramda onaylanmış hesap ya da mavi rozetli instagram hesabı ismiyle dolaşan hesaplar kişilerin istekleri sonucu instagram yöneticileri tarafından uygun bulunan hesaplara verilen bir işaretlemedir. Onaylanmış kişilerin isimlerinin yanına konulan bir mavi tik kullanılarak sağlanan mavi rozet o tike sahip profilin güvenilirliğinin bir emaresi olarak görülür.

İnstagram tarafından gerçekleştirilen bu onaylama işlemi; birçokları tarafından gereksiz olarak görülse de, tanınırlığı olan firmalar yahut insanlar tarafından oldukça sık kullanılan bir özelliktir. Özellikle mavi tik kullanan firma yahut kişi, instagram üzerinden para kazanmayı hedeflemekteyse, sahtekârlık yapmak isteyen şahıslar tarafından oluşturulmuş yalancı profiller için müşterilerine bir nebze koruma sağlamış olmaktadır.