img

2023'ün İlk Yarısı için Şeffaflık Raporumuz

Misyonumuz, insanların kendilerini ifade etmelerine, anı yaşamalarına, dünyada yaşananları öğrenmelerine ve birlikte eğlenmelerine yardımcı olmaktır. Topluluğumuzun güvenliği ve refahı, Snapchat kullanıcılarının bu aktiviteleri yaparken kendilerini rahat hissetmelerine yardımcı olmak için çok önemlidir. Altı aylık şeffaflık raporlarımız, kendimizi sorumlu tutmak ve platformumuzdaki ihlal edici içerik ve hesaplarla mücadele çabalarımıza ilişkin bilgi ve güncellemeleri paylaşmak için önemli bir araçtır.

Her şeffaflık raporunda olduğu gibi, bu raporun topluluğumuza ve kilit paydaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmesi için iyileştirmeler yapmaya çalıştık. Bu raporda, bazıları özellikle Avrupa Dijital Hizmetler Yasası ile ilgili olmak üzere, birkaç yeni veri noktası ekledik: 

Hesap İtirazları

Hesap itirazlarını ilk kez kullanıma sunmamıza ilişkin bilgiler ekledik. Hesap itirazları, moderasyon ekibimiz verilmiş olan ilk kararda bir hata yapıldığını tespit ettiği takdirde, hesapları kilitlenen Snapchat kullanıcılarının yeniden erişim kazanmalarına olanak tanır. İtirazlarla ilgili bu bölümü, gelecekteki şeffaflık raporlarında daha fazla kategoriyle genişleteceğiz.

Reklam Moderasyon Eylemleri

Avrupa Birliği'nde içeriklere yönelik reklam moderasyon çabalarımızın şeffaflığını genişletiyoruz. Snapchat Reklam Galerimizin (AB'ye özel) yayınlanmasına ek olarak, şimdi Snapchat'ten kaldırılan reklamların sayısını da sunuyoruz. Şeffaflık Raporumuzda, Snapchat'e bildirilen toplam reklam sayısını ve Topluluk İlkelerimizi ihlal ettiği için platformdan kaldırdığımız reklamların toplam sayısını özetledik.

Dijital Hizmetler Yasası Şeffaflığı

DSA yükümlülüklerimize uymak için ilk kez bu yaz eklenen Avrupa Birliği sayfamızı, moderasyon uygulamalarımıza ilişkin ek bilgi ve içgörüler ve AB'ye ilişkin bilgilerle güncelledik. Örneğin, moderatörlerimizin içeriği gözden geçirirken destek verdiği dillere ilişkin ayrıntılar ekledik. Otomatik içerik gözden geçirme araçlarımız, içerik denetleme önlemlerimiz ve Snapchat uygulamamızın AB'deki ve diğer ülkelerdeki ortalama aylık aktif alıcıları hakkında daha fazla ayrıntı sunduk.

Açıklayıcı Kılavuz ve Sözlük

Bu raporlardaki ana hedefimiz, paydaşlara zengin bilgi sunmak olduğu için, şeffaflık raporlarımızın çok uzun olabileceğini biliyoruz. Bunu kolaylaştırmak için, "Snap'in Şeffaflık Raporları Kılavuzu"nu eklemeyi sürdürdük ve Topluluk İlkelerimiz hakkında daha fazla bilgi ve açıklayıcı içerecek şekilde bir sözlük genişlettik. Bu bilgiler, ebeveynlerin, bakıcıların, topluluğumuzun üyelerinin ve diğer paydaşların, her bir içerik kategorisinin ne anlama geldiği de dahil olmak üzere şeffaflık raporlarını nasıl yorumlayacaklarını daha iyi anlamalarına ve yenilikleri önceki raporlarımızla kolayca karşılaştırmalarına olanak sağlar. Şimdi, insanlar rapordaki hızlı tanımdan daha fazlasını keşfetmek isterlerse, daha fazla bilgi için tıklayarak hızlı bir şekilde daha derinlere inebilirler.

Topluluklarımızın ve paydaşlarımızın güvenini kazanmaya ve korumaya kararlıyız. Topluluğumuzun güvende kalmasına yardımcı olmak, ilerlememizi rapor etmek ve kendimizi sorumlu tutmak için çalışmayı sürdüreceğiz.