img

AI uzmanları Snap'in Güvenlik Danışma Kurulu'na katıldı

Snap, bu yılın başlarında, şu anda 16 profesyonel ve üç gençlik savunucusundan oluşan ve Snap'in platform güvenliği konularında deneme tahtası görevi gören Güvenlik Danışma Kurulu'na (Safety Advisory Board - SAB) için yapay zeka (AI) alanında nitelikli uzmanlardan başvuruları beklediğini açıkladı. İki AI uzmanının kurulumuza katıldığını ve yeni SAB'ın geçen ay gerçekleşen ilk yüz yüze toplantısında yer aldıklarını paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

Finlandiya merkezli Saidot firmasının CEO'su Meeri Haataja ve Machine See Machine Do'nun yazarı ABD'li avukat Patrick K. Lin, Snap'in SAB'ında ayrılan iki AI uzmanı koltuğu için düzinelerce başvuran arasından seçildi. Meeri ve Patrick bize çok büyük bir bilgi ve deneyim kazandırıyor ve AI ile çevrimiçi güvenlik kesişimindeki konular hakkındaki düşüncelerimizi zenginleştirmeye yardımcı oluyor. İşte Meeri ve Patrick'in kendi kelimeleriyle birkaç yorum: 

Meeri: “Bu gruba katılmaktan ve Snap ile AI yolculuğunda işbirliği yapacak olmaktan dolayı çok heyecanlıyım. AI teknolojilerinin sosyal medya şirketlerinin değerlerini ve hizmetlerini geliştirmeleri ve iyileştirmeleri için yeni fırsatlar yarattığı çok önemli bir dönemde yaşıyoruz. Böylesine bir etki ölçeğine sahip olan Snap, bu yeni AI fırsatlarını dikkatlice keşfetmek ve genç kullanıcılarının refahını önceliklendirerek onları potansiyel risklerden korumak yönünde inanılmaz derecede önemli bir sorumluluk taşıyor. Güvenli ve sorumlu AI dağıtımlarını sağlamaya yardımcı olmak ve umuyorum ki sosyal medyada AI için sorumlu endüstri uygulamalarının oluşturulmasına da katkıda bulunmak için bu çok yönlü Güvenlik Danışma Kurulu aracılığıyla Snap ile işbirliği yapmaktan dolayı kendimi ayrıcalıklı hissediyorum."

Patrick: “AI, sosyal medyada yeni etkileşimleri ve özellikleri kullanıma sürmek için heyecan verici fırsatlar sunuyor. Bununla birlikte, yapay zekanın potansiyel faydaları, teknolojinin riskleri hakkında derinlemesine ve sürekli tartışmalar olmadan tam olarak hayata geçirilemez. Snap'in bu risklerin farkına vardığını ve bunu yaparken bu teknolojilerin özellikle çocuklar ve gençler için daha güvenli bir dijital alan geliştirmekte nasıl kullanılabileceğini değerlendirdiğini görmek umut vaat ediyor. Snap'in Güvenlik Danışma Kurulu'nda bir AI uzmanı olarak, devam eden bu çabalara katkıda bulunmak için sabırsızlanıyorum."

2022 yılında SAB kurulumuzu farklı coğrafyalardan, disiplinlerden ve güvenlik ile ilgili rollerden çok daha çeşitli bir profesyonel grubunu da içerecek şekilde genişlettik ve yeniden yapılandırdık. Ayrıca her biri Snapchat'in yoğun kullanıcısı olan Z Kuşağı üyesi üç üyeyi de, bu stratejik düzeyde çok önemli olan gençliğin sesinin temsil edildiğini taahhüt etmek için seçtik. My AI'ın ortaya çıkışı ve gelişimi, SAB kurulumuzu bu benzersiz ve büyüyen alanın uzmanlarını da içerecek şekilde genişletmemizi zorunlu kıldı.

Geçtiğimiz ay Snap genel merkezinde gerçekleştirilen ilk yüz yüze toplantıda paylaştıkları derin görüşleri ve bakış açıları için Meeri ve Patrick'in yanı sıra tüm SAB üyelerimize teşekkür ediyoruz. Yeni ürün özellikleri ve işlevselliklerini, karmaşık küresel yasa ve mevzuat konularını, güvende kalmak ile ilgili önemli farkındalık yaratıcı ve bilgilendirici ipuçlarını Snapchat kullanıcılarına ve ebeveynlerine ulaştırma fikirlerini toplu olarak tartıştık.    

Önümüzdeki aylar ve yıllar içinde SAB ile birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.

- Jacqueline Beauchere, Snap Dünya Platform Güvenliği Başkanı