img

Snapchat'in araçları ve kaynakları 

Snapchat, kullanıcıların kendilerini rahatsız eden kişileri engellemelerine ve belirli Snap'leri (fotoğraf veya video) ve hesapları bildirmelerine olanak tanıyan uygulama içi araçlara sahiptir. Snapchat kullanıcıları, bir içerik parçasını bize bildirmek için basitçe üzerine basılı tutabilir veya Destek Sitemizdeki bu çevrimiçi formu doldurabilir. Bu form, bir Snapchat hesabı olup olmadığına bakılmaksızın herkes tarafından gönderilebilir. (Snapchat'te bildirimde (ihbarda) bulunma süreci hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz.) Bildirimler, Snap'in dünya genelinde 24/7 çalışan Güven ve Güvenlik ekipleri tarafından incelenir ve gereken işlemler gerçekleştirilir. Yaptırımlar arasında faili uyarma, hesabı askıya alma ve hesabın tümüyle sonlandırılması yer almaktadır. 

Herkesi araçlarımızdan yararlanmaya çağırıyoruz ve bunun tüm topluluğa fayda sağlayacağını bilmelerini istiyoruz. Olayların bildirim aşamasına gelmemesini tercih ederiz; StopNCII'nin bir parçası olmak istememizin bir başka nedeni de buydu. ancak bildirimde bulunmak önemli bir hedefe hizmet ediyor. 

Ayrıca, gençleri ve tüm Snapchat kullanıcılarını, cinsel içerikli mesajlaşma ve çıplak fotoğraflar paylaşma hakkındaki yeni Safety Snapshot bölümümüzü izlemeye davet ediyoruz. Uygulama içinde "Safety Snapshot"ı aramanız yeterli olacak. Kısa süre önce çeşitli cinsel riskler hakkında dört yeni bölüm ekledik. Bu bölümlerin tamamı ABD Ulusal Kayıp ve İstismar Edilen Çocuklar Merkezi tarafından incelendi ve hareketlerimizde aceleci davranmama, karşımızdaki kişinin amacını sorgulama ve eleştirel düşünmenin önemini vurguluyor.

Araştırmalarımız ve Snapchat'i yaratıcılık ve insanlarla bağlar kurmak için daha güvenli, sağlıklı ve eğlenceli bir ortam haline getirmek amacıyla sürdürdüğümüz çalışmalar hakkında daha fazla bilgi paylaşmayı dört gözle bekliyoruz. O zamana kadar Dünya İyilik Günü'nüz kutlu olsun ve bu iyiliğin sadece 13 Kasım'da değil tüm yıl boyunca sürmesini hedefleyelim. 

- Jacqueline Beauchere, Snap Dünya Platform Güvenliği Başkanı