img

Twitter, X Oluyor: X’e Gelecek 10 Özellik

Eylül 2022’de Elon Musk, sosyal medya devi Twitter’ı 44 milyar dolarlık devasa bir anlaşmayla satın alarak gündem yaratmıştı. Bu satın alma sonrasında pek çok kişi, Twitter’ın nasıl bir dönüşüm geçireceğini merak ediyordu. Tartışmaları da beraberinde getiren birçok yeni özelliklerle birlikte beklenen köklü değişim gerçekleşti ve Twitter tarihi bir anı daha yaşadı. Elon Musk tarafından yapılan radikal kararlarla, Twitter artık “X” adını taşıyan bir süper uygulamaya dönüştü!

image 8

In his statements on his social media account on July 22, 2023, Elon Musk stated that Twitter's name would be changed to "X" if a "decent logo" was designed. After the expected logo change became official, Twitter said goodbye to the whole world on July 24, 2023 and opened a brand new page with "X".

With this big change, Twitter's logo, twitter.com domain, brand and applications have all been updated to "X". However, there was no change in users' access to their old content. "Tweet" and similar old expressions continue to appear on the platform.

1- Alan Adı Değişikliği:

X.com, artık Twitter.com’a yönlendiriliyor. Yakın zamanda durum tam tersine dönerek Twitter.com X.com’a dönüşecek.

2- Kavramlar Değişiyor

“Followers – Takipçi” kavramı X’de bulunmayacak. Takipçi kavramı “Viewers” olarak dönüştürülecek.

image 5

3- Logo Değişimi:

Twitter kuşu artık hayatımızda yok. Twitter logosu X olarak dönüştürüldü.

image 4

4- Twitter’dan, X’ten Para Kazanma:

X ile birlikte artık içerik üreticisi olarak para kazanabileceksiniz! İşte yeni gelişmeler:

Profil ziyaretleri için para kazanılacak.

Ayda 5 milyon gösterime ihtiyacınız yok

Bir abonelik düğmesine sahip olmanıza gerek yok

5- Yer İmleri:

Twitter’ın yer imi sisteminin yetersiz ve kullanışsız olduğu bilinen bir gerçek. İşte yer imi sistemindeki yeni gelişmeler.

Tweet’e girmeden, akış üzerinden direkt olarak yer imine kaydedilebilecek.

Kaydedilmiş yer imleri arasında arama yapılabilecek.

Kaydedildikten sonra unutulan yer imlerini hatırlatmak için haftalık mail aboneliği sistemi bulunacak.

image 6

6- Ban Sistemi:

Politikaları ihlal eden hesaplar üzerinde shadow ban sistemi kullanılacak. Yani politikayı ihlal eden hesaplar, X’e erişimini sürdürse de diğer hesaplarla tüm etkileşimi kısıtlanacak. Shadow ban’dan kurtulmanın yolu olacak.

7- Spam Bildirme Sistemi:

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almayı düşündüğünü açıkladığı günden itibaren bot ve spam üyeleri platformda istemediği biliniyor. Bunun için geliştirmeler yapılmaya devam ediliyor. Spam atma sistemi, çok daha kolaylaştırılacak. Mevcut spam olarak bildirme işlemi uzun ve yorucu olduğundan dolayı bu konuda geliştirmeler yapılacak.

8- Finansal Sistem:

Bu konuda nasıl bir geliştirme yapılacağı tam olarak bilinmese de, Elon Musk, Çin devi WeChat gibi bir uygulamaya sahip olmanın önemini vurguladı ve “Doğru yapılırsa X, küresel finansal sistemin yarısı olur.” dedi.

9- Öne Çıkarılanlar:

İçerik üreticilerinin tweetleri kategorize edebilmesine olanak sağlayan öne çıkarılanlar sistemi pek kullanılmadığı için bu özellik için kullanıcı deneyimi anlamında bir geliştirme bekleniyor.

10- Diğer X özellikleri:

Flört platformu

E-ticaret platformu

Yemek siparişi uygulamalarıyla entegrasyon

Ses ve video içeriğinde yeni geliştirmeler

UPI benzeri bir ödeme ve bankacılık sistemi