img

Twitter’da Mavi Tik Nasıl Alınır?

Twitter mavi tik başvurusu nasıl olmaktadır? Twitter’da mavi tik alabilmenin belli şartları vardır. İstenen belge ve bilgileri eksiksiz bir şekilde tamamladığınız takdirde mavi tik başvurunuzu yapabilirsiniz. Bu prosedürlerle uğraşmayıp Twitter mavi tik hilesi yapan hesaplarda bulunmaktadır. Bu şekilde sahtekarlık yaparak Twitter mavi tik kopyala yapan hesaplar tespit edilerek, Twitter tarafından hesabınız askıya alınabilir.

Elon Musk’ ın son açıklamaları neticesinde, mavi tik birden fazla anlam taşımaya başladı. Bunlardan bir tanesi orijinal ve onaylı olduğu anlamını taşımaktadır. İkincisi ise Twitter Blue abonelik hizmeti sayesinde onaylanmıştır. Twitter Blue aboneliği olan her kullanıcı, mavi tik şartlarını taşımasa bile onay rozeti alabilmektedir.

Twitter Blue aboneliği aracılığı ile mavi tik alma işlemi daha da kolaylaşmıştır. Fakat mavi tik rozetini koruyabilmek göründüğü kadar kolay olmamaktadır. Başka hesapları taklit etmek, spamlanmak veya engellenmek gibi Twitter kurallarını ihlal ettiğiniz takdirde rozetiniz profilinizden kaldırılabilir. 

Twitter.com adresine üyelik bilgilerinizi girerek giriş yapın. Daha fazla sekmesine tıklayarak “Ayarlar ve Gizlilik” bölümüne gidin. Karşınıza çıkan ekranda Hesabın sekmesine tıklayın ve Hesap Bilgileri adımını takip edin. Buraya kadar geldikten sonra sizden Twitter şifrenizi tekrar girmeniz istenecek.

Hesap Bilgileri bölümünde hesabınızın onaylanmış ve onaylanmamış olduğunu görecekseniz. Onaylama yapmak için verilen linke tıklayarak mavi tik alma işlemine devam edebilirsiniz. Eğer bu linki göremiyorsanız, hesabınız mavi tik için uygun değil demektir. Peki, Twitter’da mavi tik nasıl alınır? İstenen bilgiler nelerdir? Twitter mavi tik nasıl alınır 2023 şartları nelerdir?

İstenen Bilgiler Nelerdir?

1 – Kişisel Bilgilerin Eksiksiz Tamamlanması

Twitter sizin gerçek kullanıcı olduğunuzu anlamak için sizden birkaç bilgi isteyecektir. Sizden istenen tüm bilgileri doğru ve eksiksiz doldurmak, mavi tik alabilmek için önemlidir. Aksi takdirde verilen bilgiler doğru değilse başvurunuz onaylanmayacaktır. Hatta hesabınızın askıya alınması bile mümkün olabilir. Bu nedenle bu tarz bilgileri girerken dikkatli olmak gerekmektedir.

2 - Onaylanmış E-posta Adresi Girilmeli

“Twitter’da mavi tik nasıl alınır” sorusunun bir diğer cevabı ise e-posta adresidir. Başvuru esnasında sizden Twitter hesabınız için kullanmış olduğunuz onaylı e-posta adresini girmenizi isteyecektir. Eğer mail adresiniz hesabınız üzerinden onaylı değilse başvuru yapmak için gerekli şartları taşımıyor olacaksınız. Böylece mavi tik başvurunuz onaylanmayacaktır.

3 – Telefon Numarası Onaylanmış Olmalı

İletişim bilgilerinizin eksik ve yanlış olması değerlendirme için olumsuz olacaktır. Eğer telefonu numaranız Twitter adresinize onaylanmış değilse öncelikle bu adımı gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Aksi halde profil bilgileriniz eksik kalacağı için mavi tik başvurunuz gerçekleşmeyecektir.

4 - Profil Fotoğrafı Olmalı

Mavi tik almak için Twitter profil fotoğrafnızın gerçek kişi olması ya da herhangi bir hesaba ait olmaması önemlidir. Eğer başvuru esnasında profil resminiz yok ise değerlendirmeye alınmazsınız. Ayrıca profil fotoğrafınız, başka hesaplara ait olan görseller içermemeli ve kimseyi taklit etmemelidir. 

5 - Kapak Fotoğrafı Olmalı

Twitter kapak fotoğrafı genel şartlara uymalıdır. Aslında bu durum profil fotoğrafı içinde geçerlidir. Sahte hesap algısı yaratmamak adına fotoğrafların gerçek ve anlaşılır olması önemlidir.

6 - Doğum Tarihi Bilgisi

Doğum günü bilginiz mavi tik alabilmeniz için doğru olmalıdır. Kişisel bilgileriniz ne kadar doğru ise mavi tik alma işleminiz o kadar rahat ileleyecektir. Doğum tarihi bilgilerinizi eksiksiz ve doğru bir şekilde girdikten sonra profilinizde ne kadarının gözükeceğine karar verip onaylayabilirsiniz.

7 - Web Site Bilgisi

Mavi tik alabilmek için profil bilgilerinizin eksiksiz ve doğru olması gerekmektedir. bu bilgiler arasında web sitesi bilgileride yer almaktadır. Eğer sahibi olduğunuz bir web siteniz var ise bu bilgileri de sizi doğrulamak adına profilinize ekleyebilirsiniz. Eğer web sitesine sahip değilseniz bu adımı atlayabilir ve profilinizdeki diğer bilgileri güncelleme adımına geçebilirsiniz.

8 – Twitter’da Mavi Tik Nasıl Alınır: Gizlilik Ayarı "Herkese Açık" Olmalı

Mavi tik alabilmenin son şartı profilinizin herkese açık olması gerekmektedir. Bu adımı gerçekleştirdiğiniz takdirde profil paylaşımlarınız herkese görünür ve erişilir olacaktır. Twitter mavi tik ücreti de tüm bu açıklamalardan sonra merak edilir oldu. 

Twitter mavi tik için kaç takipçi sayısı önemli değil bunun yerine Twitter Blue aboneliği hizmeti ile mavi tik alma işlemi gerçekleştirilebilir. Twitter’da mavi tik alabilmenin ücreti 2022 Kasım ayı ile birlikte 8 dolardır.