img

YOUTUBE TRENDLERİ NASIL BELİRLENİYOR?

Youtube trendleri belli başlı prensiplere göre belirlenmektedir. Trendlerin belirlenmesinde rol oynayan en büyük etmenler şu şekilde sıralanabilir;

Video yayınlandığı anda elde edilen görüntüleme patlaması. Yani videoyu paylaştığınız anda, büyük bir kitle tarafından görüntülenmesi.

Yayınladığınız videonun görüntülenme süresi. Örneğin; 10 dakikalık bir videonuz varsa ve kullanıcıların büyük bir kısmı, videonuzun 10 dakikaya kadar yakın bir bölümünü izlemişse trendlere girme şansınız artar.

Diğer sanal ağlarda videonuzun paylaşılmasıdır. Eğer videonuz başka platformlarda paylaşılıyorsa, Youtube için önem arz ediyorsunuz demektir; bu da, trendlerde kolay bir şekilde yer almanızı sağlayacaktır.

Abonelerinizin istikrarlılığı. Videonuzu izleyen kişiler, aynı gün veya hafta içerisinde tekrar dönüş yapıp videonuzu izliyorsa trendlere girme şansınız artar.

Başlık ve içerik uyumu önemlidir. Başlığınız ile videoda gösterdiğiniz içeriğin birbirini tamamlaması gerekmektedir. Bu alanda yapılan düzenbazlıklar, içeriğiniz milyonlarca kişi tarafından izlenmiş dahi olsa trendlere girmenize engel olabilir.

Düzenli içerik sağlamak önemlidir. Yani ayın belirli günlerinde düzenli olarak içerik sağlamanız gerekmektedir. Kanallarını düzenli bir şekilde kontrol eden kişiler veya tüzel kişiler, çok daha sık trendlerde görülmektedir.

Buradan da anlaşılabileceği üzere, yalnızca yüksek sayıda kişiye erişim sağlamak ve görüntü elde etmek, trendlere girmek için yeterli değildir; ancak iyi bir başlangıç olduğu kesin.

,YOUTUBE TRENDLERE NASIL GİRİLİR? TRENDLERE GİRMEK İÇİN İPUÇLARI

Youtube trendlere girmede en temel etken izleyici sayısıdır. Yani büyük bir izleyici kitlesine sahip olmak önemlidir.

Bunun dışında Youtube trendlerine girebilmek için şunları uygulayabilirsiniz;

Videonuzun, ilk 3 gün içerisinde yüksek değerlerde görüntülenme almasını sağlayın.

Abonelerinizi arttırın ve daha çok kişiye erişin.

Uzun süreli içerikler oluşturun.

Belli bir alan belirleyin ve alanın dışına çıkmayın.

Son olarak; asla vazgeçmeyin.

Bu adımları izlerseniz kısa süreler içerisinde 'Youtube Trendler' bölümünde yer almaya başlayabilirsiniz.